Moderní gnocchi "po staročesku" podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moderní gnocchi "po staročesku" podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61908 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1000 g | Bramborové noky |
2 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
3 g | Kmín mletý |
400 g | Slanina anglická |
5 g | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 334,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 50,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Kmín mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moderní gnocchi "po staročesku" podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli i slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi společně asi 5 minut orestujeme. |
2 | Přidáme propláchnuté zelí, osolíme, ochutíme kmínem a cukrem a podlijeme vodou. Necháme podusit asi 15 minut než zelí změkne. |
3 | Gnocchi připravíme podle návodu uvedeném přímo na výrobku a slijeme. Nakonec uvařené gnocchi promícháme se směsí zelí a slaniny. |
Poznámka
Voda dle potřeby. Před podáváním můžeme ozdobit nasekanou jarní cibulkou a osmaženým plátkem slaniny.